BOMBA ÁR! .hu domain regisztráció 1.189Ft+ÁFA

Ajánlatunk 2024.06.30.-ig érvényes!

Webmail

E-mail:

Jelszó:

Ügyfélkapu

felhasználónév vagy e-mail cím:

jelszó:

Elfelejtett jelszó

Saját domainnév

Saját domainnév - hogyan válasszunk megfelelő domaint?

A jó domainnév jellemző, rövid, tartalmas, kifejező, megjegyezhető.

Ajánlott, hogy a választott domain 5-10 karakter között mozogjon (természetesen ha értelmes kifejezésként 12 karakter lenne a választott domain, és még szabadon regisztrálható, nem fogjuk azt tanácsolni, hogy válasszon egy másikat)

 

 

Kulcsszavas domainek

Zsúfoljuk tele kulcsszavakkal a domainünket?

Gondoljunk csak bele, hogy pl. szépségszalonunk van, és ehhez keresünk domain nevet. Egy olyan domain, amely még nem foglalt, és szerepelnek benne a fontosabb kereső kifejezések pl. fodrasz-kozmetikus-mukoromepito.hu vajon mennyire megjegyezhető név? Ha valakinek elmondja, hogy a weblapja címe a fodrasz-kozmetikus-mukoromepito.hu meg fogja jegyezni? Vagy tud majd írni e-mailt a info@fodrasz-kozmetikus-mukoromepito.hu címre? Nem valószínű... Esetleg még össze is keverheti, és ha már regisztrálva van pl. a kozmetikus-fodrasz-mukoromepito.hu cím, úgy a konkurenciához irányítok látogatót (ami még véletlenül sem volt a célom) Amikor keresőből jutnának el az oldalra, akkor sem fogják ezt a hosszú, de keresőszavakkal teletűzdelt domainnevet megjegyezni.

Fentiek tükrében könnyen belátható, hogy a szalonomneve.hu domain jobb, hiszen ha megfelelően van felépítve a honlapja, úgyis megtalálják az érdeklődők - és akiknek személyesen mondta el a weboldal címét, az is könnyen meg tudja majd jegyezni.

Mi azt tanácsoljuk, hogy próbáljon a cég nevéből, a forgalmazott termékek köréből vagy a tevékenységi körből képzett rövid, megjegyezhető domainnevet keresni - a keresőoptimalizált honlapfelépítést bízza profikra, és honlapját töltse meg releváns tartalommal - így az az iránt érdeklődők biztosan el fognak jutni weboldalára.

 

Domain név ellenőrzés

 

A domainnév és a keresőkben elért helyezések kapcsolata

Vajon keresőoptimalizálás szempontjából érdemes-e olyan domainnevet választani, amelyben szerepel az a kulcsszó, amire szeretnénk előre kerülni keresőben?

Természetesen nem hátrány, azonban ha már foglal t a regisztráltatni kívánt domainnév - az összes végződéssel, amelyet esetleg használni szeretnénk, akkor sem kell kétségbe esni. Nyilván egyszerűbb és könnyebb az adott kulcsszóra előrébb kerülni, ha már eleve szerepel domainünkben az adott kifejezés - azonban egy jól f elépített oldallal bármilyen domainnevet választva előre kerülhetünk a keresőkben.

 

Domain név ellenőrzés