Webmail

E-mail:

Jelszó:

Ügyfélkapu

felhasználónév vagy e-mail cím:

jelszó:

Elfelejtett jelszó

Miért jobb ez, mint egy wordpress, vagy jooma?

 

Miért jobb a SPEEDPAGE, mint egy wordpress, vagy joomla?

"Hiszen azok még ingyenesek is, így csak tárhelyre és domainre van szükség....

 

Nem jelenthetjük ki, hogy a SPEEDPAGE weboldal készítő jobb lenne, mint egy wordpress, joomla nyílt forráskódú-, vagy akár egy egyedi weboldal. Mindegyiknek van előnye, és hátránya. Készítünk egyedi weboldalakat is (nyílt forráskódú rendszerek programozásával mi nem foglalkozunk), és biztosítunk olyan tárhelyet is, ahol már előre telepített wordpress várja a bérlőt.

 

Miért tartjuk előnyösebbnek a SPEEDPAGE rendszerét, egy ingyenes, nyílt forráskódú rendszerrel szemben? (nyilván ezekkel nem összehasonlítható egy egyedi fejlesztés, ezért erre itt most nem térnénk ki)

 

 

Ingyenesség - de valóban ingyenesek?

Saját domainre és webtárhelyre mindenképpen szüksége lenne a wordpresshez, joomlahoz is.

Bár a wordpress, joomla és egyéb nyílt forráskódú rendszerek valóban ingyenesen telepíthetők, sőt, számos ingyenes grafikai sablon is választható hozzájuk, azért aki cseppet sem ért hozzá, már a kezdetekhez is segítséget kell kérnie: "Szuper, telepítve van, de hogy lesz ebből weboldal?" A segítséget pedig nyilván meg kell fizetni, és itt máris fizetőssé válik az ingyenes weboldalkészítő rendszerünk.

 

 

A SPEEDPAGE weboldal készítő rendszert viszont ingyenesen kérheti webtárhely csomagunkhoz, mely tartalmazza a domain, web és e-mail tárhely költségeit is!

Az alap rendszert ilyen állapotban adjuk át, így Önnek gyakorlatilag csak át kell írni igény szerint a színeket, betűtípust, kicserélni a képeket, szövegeket, és már használhatja is a rendszert. Vagy bízzon meg minket SPEEDPAGE EXTRA csomagunkat választva, így olcsóbban jut weboldalhoz, mint ha egy ingyenes rendszert szakemberrel üzemeltet be.

 

Megrendelés

 

 

Funkcionalitás - de meddig marad használható a rendszer?

A nyílt forráskódú (bárki által hozzáférhető és szerkeszthető) rendszerekhez ritka az olyan funkció, amit valahol, valaki már ne programozott volna le. Így a rendszer bővíthetősége szinte maximális, másrészről viszont nem tudhatjuk, hogy az, aki az adott kiegészítőt programozta, mennyire értett hozzá, mennyire fog együtt működni az adott plugin a meglévő rendszerünkkel, valamint egy későbbi rendszerfrissítés esetén nem omlik-e össze az egész, használható marad-e a már telepített pluginok mindegyike, végig kell futtatni utána minden funkciót, hogy megfelelően működik-e stb.

 

A SPEEDPAGE weboldal készítő ezzel szemben tartalmazza az általánosságban legtöbbet használt funkciókat egy-egy weboldalon:

 • főoldali slider és kiemelt blokkok lehetősége
 • korlátlan számú almenüpont használata
 • mobilbarát felépítés
 • blog
 • galéria
 • google térkép
 • kereső funkció
 • kapcsolatfelvételi űrlap
 • közösségi média ikonok
 • keresőoptimalizálást oldalon belül segítő elemek használata (egyedi title, description, h1-h6 tagek, képnevek).
 • facebook id, google kódok beilleszthetők
 • facebook kép, cím, leírás egyedileg beállítható

 

Amennyiben mégis valami olyan funkcióra lenne szüksége, amelyet még nem tartalmaz a rendszer, úgy két lehetősége is van:

 • ingyenes fejlesztési igényként kérheti a leprogramozását. A rendszert folyamatosan fejlesztjük, és amit többen is kérnek, azt előbb utóbb beépítjük a keretrendszerbe
 • külön megállapodás keretében, egyedi programozási igényként előre hozva fejlesztjük le az Ön oldalához a funkciót

Abban viszont biztos lehet, hogy egy-egy ilyen fejlesztés után is ugyanolyan gyors, megbízható, stabil és biztonságos marad a rendszere, mint előtte volt, hiszen a rendszert egy logika mentén, belső szabályzat alapján fejlesztjük.

 

Megrendelés

 

Biztonság - sarkalatos pont

 

Pont abból adódóan, hogy a nyílt forráskódú rendszerek, és pluginok forráskódja bárki számára hozzáférhető, ez adja a legnagyobb sebezhetőségüket. Nem tudhatja, hogy akár egy adott pluginba már eleve nincs-e valami rosszindulatú programkód. Ha nem frissíti a rendszert, és a kiegészítőket, akkor azon keresztül folyamatos támadásnak teszi ki weboldalát, az azon tárolt adatokat. Gondoljon bele, hogy például az oldalhoz telepített egyik űrlapon keresztül elkezdenek spamelni, ezzel leterhelik a tárhely szolgáltató szerverét, amiért az korlátozhatja az oldal elérhetőségét. Vagy csak "szimplán" blacklistre kerül a domain. Azt már valószínűleg említenünk sem kell, hogy ha egy támadás ér egy nyílt forráskódú rendszert, akkor már szinte biztos, hogy szakértőhöz kell fordulni a helyreállítási folyamathoz, innentől pedig szintén nem beszélhetünk ingyenes rendszerről.

 

Nem állítjuk, hogy a SPEEDPAGE weboldal készítő rendszer törhetetlen. Feltörhetetlen rendszer nincs, de egy zárt forráskódú rendszer támadásának sikerére kisebb esély van, valamint egy esetleges sikeres támadás esetén nincsen a felhasználó magára utalva (vírusirtás a tárhelyen, pluginok felülvizsgálata, a fertőzött helyett új keresése stb.) Egy sikeres támadás esetén cégünk végezné el a szükséges módosításokat a saját rendszerén, és állítaná helyre az eredeti állapotot.

 

Megrendelés

 

Prémium sablonok

 

Wordpresshez és joomlához is léteznek prémium sablonok (pl. Divi, Avada stb.), ahol szintén egy fejlesztő csapat áll az adott sablon mögött. Ezek biztonság szempontjából már jobbak a teljesen ingyenes sablonoknál, azonban itt már szintén felmerülnek költségek (sablon éves vagy egyszeri díja), valamint ahhoz, hogy ténylegesen ki tudja használni a rendszert, vagy meg kell fizetnie egy hozzáértő wordpresses szakembert, vagy meg kell tanulnia a rendszer használatát. Ehhez különböző tanfolyamokat vehet igénybe, de nyilván a szakembernek és a tanfolyamnak is ára van, így viszont már biztosan drágább lesz a használata, mint ha a SPEEDPAGE rendszerét választotta volna.

 

De végül is, döntsön Ön! Rendelje meg a SPEEDPAGE rendszerét, és amennyiben nem elégedett vele töröljük webtárhelyéről a weboldal készítő rendszert, és áttérhet a Wordpressre, vagy Joomlara, vagy akár egyedi weboldalra is.

Megrendelés